• Currículum

     


Carles TORRENT-PAGÈS
Artista visual
Cassà de la Selva – Girona, 1969

 

Llicenciat en Belles arts per la Facultat Sant Jordi de la Universitat de Barcelona el 1992. S’inicia en el món de l’art en els anys 80 de la mà del pintor Josep Lloveras qui li fa sentir la passió per la pintura.

Des de l’any 1983 ha realitzat prop de 50 exposicions, instal·lacions i accions individuals així com un centenar de mostres col·lectives entre Catalunya, Espanya, Itàlia, Gran Bretanya i França. També ha obtingut beques i premis de pintura i gravat en diferents certàmens i concursos; i ha col·laborat en diferents tipus de manifestacions artístiques com l’espectacle poètic-visual Colors d’Espriu. Des de l’any 1995 dirigeix L’Escola Municipal d’Art de Cassà de la Selva.

Podem destacar que 10 de les seves exposicions individuals prenen el seu títol d’una frase original que diu:

Àmbits, Lúdics, Lúcids, Subtils, Subliminals Fluint En la Llum del Silenci Ocult Entre Dues Realitats”.

Aquesta idea està basada en el fet que totes les coses formen part d’una totalitat i unitat; de la mateixa manera que tots els microcosmos són el reflex d’un únic macrocosmos, i en aquest cas, d’una etapa de la seva vida creativa.

La seva obra està centrada en el coneixement dels materials, les transparències i els efectes subtils de la matèria i la llum. La pintura va evolucionant des del plànol bidimensional cap a la tridimensionalitat -en el que el anomena desglossaments pictòrics– i incia el seu interès cap al volum i l’escultura mentre que els seus temes giren al voltant de la psicologia de l’ésser humà, els arquetips universals i els secrets de la naturalesa, en les seves múltiples realitats i formes de manifestar-se.
Des del 2004 el seu treball està centrat en la investigació i la incorporació estètica de l’aigua, la llum i el so en les seves escultures i projectes. Aquest treball l’ha portat a col·laborar, per exemple, amb el director de cinema Bigas Luna a l’IVAM de València o amb el Dr. Masaru Emoto, el conegut autor del llibre “Els Missatges de l’Aigua”.

Actualment i a partir del seu treball amb aigua, està creant inspirat en les transparències, jugant amb les subtileses dels líquids i desenvolupant la seva part més poètica tot vinculant ciència, art i tecnologia; entenent l’art d’una manera lliure però compromès alhora amb la societat que l’envolta.