13 maig 2013
 Pujat per torrent

El passat 13 d’abril va tenir lloc l’acció de l’artista visual Carles TORRENT-PAGÈS: ARA SÍ! MONS PARAL·LELS. Una acció artística per a Catalunya.

MONS PARAL·LELS

És el títol de la seva darrera exposició, que sorgeix a partir de les transparències, la llum i l’aigua… l’artista planteja la seva reflexió sobre els diferents nivells de realitat… uns mons que conviuen de forma paral·lela i que ens pertanyen de manera individual però que a la vegada tenen una implicació col·lectiva. Aquesta exposició es va realitzar al Palau Solterra de Girona, seu dels Amics del Museu d’Art de Girona.


I coincidint amb el Dia Internacional de l’Art  –que commemora el naixement de Leonardo da Vinci- i que es va celebrar el dia 13 d’abril a Girona, Carles Torrent va organitzar una acció artística que portava per títol:

ARA SÍ! MONS PARAL·LELS

Una acció poètica, simbòlica i visual que va afrontar el fet i el sentiment nacionalista català des del punt de vista que l’art ha de ser lliure però també compromès.

Una acció que pretenia manifestar, la força, l’energia i el sentiment d’un poble que vol ser escoltat prenent com a veu la poesia d’Espriu i l’estima que ell tenia per la seva llengua i la seva terra.


L’acció es va iniciar amb una projecció de vídeo realitzada pel productor i realitzador audiovisual David Gimbernat sobre les pròpies escultures d’aigua de l’artista, que va donar entrada a la performance pictòrica. Paral·lelament s’hi va anar sumant la música del guitarrista Joan Barranca i la veu de Farners Puente recitant vàries poesies d’Espriu, arribant al moment més àlgid amb la versió que la mateixa Farners va cantar sobre la coneguda poesia: “He mirat aquesta Terra” .

L’acció va acabar amb les intervencions d’Arnau Puig, Premi Nacional de Cultura, crític d’art i filòsof i el també crític d’art Eudald Camps; i va tenir el suport del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, Antoni Baulida.

Cal dir que aquesta acció no hauria estat possible sense l’amistat i el suport del periodista cultural Lluís Marrasé així com la presència i col·laboració  de tots i cadascun dels participants… Moltes gràcies a tots!

També volem agrair el suport de totes les persones que vau assistir a l’acció i la veritat és que vau ser molts els que ens vau acompanyar. Moltes gràcies a tots per ser-hi.

 


 

 Imatges de Sergi Batlle